Lys- og varmestyring

Energieffektivisering: Reduser energikostnadene med inntil 40 %

Spar strøm, spar penger – i ditt eget hjem. Strømmen har lenge vært billig i Norge, men de sist årene har strømprisene gått jevnt oppover. I enkelte kalde perioder har vi hatt svært høye strømpriser. Har du strøm som viktigste oppvarmingskilde i boligen, vil det gjøre store utslag på strømregningen i vinterhalvåret. Å redusere strømforbruket slik at det monner er kanskje enklere enn du tror. Et av de beste energieffektviseringstiltakene er lys- og varmestyring som reduserer strømregningen din med ca. 20 %. Ved å montere styringsenheter for både belysning og elektrisk oppvarming i boligen din, bruker du strøm bare der du er, og når du trenger det. Lys- og varmestyring er enkelt å installere og kan monteres i flere trinn dersom du ønsker å spre kostnadene. Våre elektrikere gir deg ENØK-råd om hvordan du kan spare mest mulig strøm hjemme hos deg. Vi tilbyr tre løsninger for energieffektivisering: Lysstyring, varmestyring og Smarthus.

Lysstyring styrer all belysning i og rundt boligen din. Belysningen kan styres fra én sentral eller fra brytere og sensorer plassert på flere steder. Du kan dempe eller heve lyset slik at lysstyrken blir optimal i forhold til det du trenger til arbeid eller hygge. Tilpasset belysning er også en forutsetning for å kunne jobbe effektivt eller være komfortabel i et rom. Med et lysstyringssystem blir alt dette mye enklere.

Varmestyring gjør at du kan bruke strøm der du er, når du trenger den. Et varmestyringssystem vil redusere strømforbruket og kostnadene til oppvarming. Av boligens totale energiforbruk, kan man regne med at 60 % går til oppvarming. Ved å senke temperaturen én grad vil strømforbruket reduseres med fem prosent. Både panelovner og elektriske varmekabler kan styres fra samme enhet. De ulike styringssystemene vi tilbyr er enkle å montere og betjene.

Smarthus gjør at du slipper å tenke energieffektivisering, systemet tenker for deg. Det tar hånd om alt fra temperaturregulering i hvert rom til å slå av lysene når rommene ikke er i bruk. Systemet styres fra veggpanel, hjemme-PC, nettbrett eller mobil. Herfra kan du styre alt fra innetemperaturer til plenens vanningsanlegg, enkelt og greit. Hovedprogrammeringen gjøres av elektrikeren under installasjon, resten håndterer du selv. Når huset ikke er i bruk, vil et smarthussystem kunne varsle både tyveri, brann- og vannskader. Vil du gi inntrykk av at huset ditt er bebodd mens du er borte, kan du fjernstyre belysningen både ute og inne. Det er verdt å merke seg at et smarthussystem ikke kun er forbeholdt nyoppførte eneboliger. Løsningen egner seg like godt for eldre leiligheter eller hus.

Spar strøm, spar penger – i din bedrift. Et næringsbygg står som regel tomt 2/3 av døgnet. Tenk om alle slo av lys og varme når de gikk hjem fra jobben. Det hadde redusert energikostnadene med inntil 40 %, og bedriften hadde spart mange tusen kroner. Vi anbefaler tre enkle tiltak for energieffektivisering:

  • Senkning av tempreturen om natten og i helgene
  • Lavere temperatur i rom som ikke krever romtemperatur
  • Styre lyset så det bare er på ved behov

For å spare mest mulig energi er det viktig at anlegget kartlegges. Vi gir deg råd om hvilke løsninger som gir den optimale effekten for ditt bygg. Vi kan også estimere investeringskostnadene samt hvilken effekt dette vil gi i forhold til redusert forbruk. Det er ingen grunn til å vente med å kontakte oss for et uforpliktende forslag.

FORESPØRSEL OM KOSTNADSOVERSLAG

Hva kan vi hjelpe deg med?

Legg igjen en melding i skjemaet, så kommer vi tilbake til deg så snart vi kan!

Kontakt oss