LED

EU startet i september 2009 utfasing av de normale glødelampene fra det europeiske markedet.

Matte halogenlyskilder og matte glødelamper er allerede faset ut, klare halogenlyskilder og klare glødelamper vil gradvis bli borte. Målet med dette er å oppnå en betydelig reduksjon av CO2 – utslipp.

I en gjennomsnittlig bolig går rundt 20 % av det totale strømforbruket til belysning. Ved overgang til LED-belysning, vil vi i Norden kunne redusere Co2 utslippet med hele 1,75 milliarder tonn pr. år. Det må i alt 87.5000 trær til for å absorbere den samme mengde Co2 i løpet av ett år. De private husholdningene vil kunne spare 4,5 milliarder norske kroner, på omleggingen til LED-belysning

Hva er LED?
LED er en forkortelse for Light Emitting Diode. Lysdiodene i LED er små elektroniske halvlederchips som i seg selv sender ut lys når det går strøm igjennom dem. LED-lyskildene har ingen oppvarmingstid, de gir lys med det samme du trykker på bryteren. Lyskildene ligner på tradisjonelle glødelamper, men de bruker betydelig mindre strøm.

Sammenlignet med tradisjonelle glødelamper reduseres energibehovet med 80 % ved bruk av LED-belysning. Sammenlignet med halogenlyskilder reduseres energiforbruket med hele 90 %. Med andre ord bruker LED-belysningen langt mindre strøm for å oppnå samme lyseffekt som en tradisjonell lyskilde. LED-lyskildene har en levetid på henholdsvis 15 og 25 år, avgir omtrent ingen varme og inneholder ingen farlige stoffer.

Ta kontakt i dag og vi vil gi deg gode råd på hvordan du kan ta i bruk LED-belysning og samtidig redusere strøm forbruket i boligen din.

FORESPØRSEL OM KOSTNADSOVERSLAG

Hva kan vi hjelpe deg med?

Legg igjen en melding i skjemaet, så kommer vi tilbake til deg så snart vi kan!

Kontakt oss